www.alwaysfree.nl - Freezing Software Groep FSG Packet Radio Software en Tools - FSG Packet Software en Tools
Gratis Website Contents De Wereld Van De Gratis Packet Radio Software Amsterdam in Nederland
 
Arrow HOMEPAGE
 
Arrow Apache
Arrow AX25
Arrow Begin
Arrow Codes
Arrow FTP
Arrows HARDWARE INFORMATIE
Arrow Modes
Arrow Modulatie
Arrow Monitoren
Arrow Netrom
Arrow Ontstaan
Arrow Packet
Arrow Sound Test
Arrow TCP en IP
Arrow Verbindingen
Arrow Werking
Arrow Webmasters

http://www.webceo.com
www.webceo.comActieve Zoek Resultaten
Actieve Zoek ResultatenKlik hier en Stem op onze gratis web site
KLIK HIER EN STEM VOOR
ONZE GRATIS WEB SITEPowered By UPC Fiber Power - Download Speed 200 MB en Upload Speed 10 MB
POWERED BY UPC FIBER POWER
DOWNLOAD SPEED 200 MB
UPLOAD SPEED 10 MB


Voor Webhosting en Domeinnamen
Webhosting en Domeinnamen
http://www.domeinbalie.nlBEKIJK DE MOOISTE KUNST


DE WERELD VAN GRATIS PACKET RADIO SOFTWARE IN AMSTERDAM

INFORMATIE OVER DE HARDWARE VOOR PACKET RADIOHARDWARE INFORMATIE VOOR PACKET RADIO

Het unieke van packet radio is dat dit met de meest simpele middelen kan gebeuren tot aan de meest moderne apparatuur toe. Hier is het volgende voorbeeld van toepassing, je kan met een simpele volkswagen naar Parijs maar ook met een dure BMW en met beide kan je in Parijs komen, de een wat luxer dan de ander. Zelf ben ik ooit begonnen met het experimenteren met een eenvoudige Commodore 64 in combinatie met een digicom modem met een baudsnelheid van 1200. Baudsnelheid wil zeggen het aantal tekens dat per seconde wordt overgedragen. Inmiddels wordt er al gewerkt met verschillende baud snelheden te weten 1200 baud, 2400 baud, 4800 baud en 9600 baud. Op de HF wordt over algemeen gebruik gemaakt van 300 baud omdat het karakter van de band zich eigenlijk niet zo goed leent voor packet radio. Zoals ik al in mijn eerste artikel schreef is het met beperkte middelen mogelijk te beginnen met packet radio. Er zijn bijvoorbeeld voor de Commodore 64 verschillende programma's geschreven.

Het bekendste daarvan is Digicom. Dit programma heeft verschillende updates ondergaan en is betrekkelijk eenvoudig van opzet. Omdat het gebruik van de Commodore 64 een aflopende zaak is zal ik daar niet verder op in gaan. Maar het blijft voor de beginnende amateur met een bescheiden budget een aardige mogelijkheid. Ook de Commando structuur van Digicom is betrekkelijk eenvoudig en snel te doorgronden voor een leek op computer gebied. Ook is er voor de bekende computer het programma Digicom. Dit programma is bedoeld als een soort prive mailbox. Het kan namelijk automatisch mail ontvangen en verzenden. In packet termen wordt dat forwarden genoemd. Een opvolger van Digicom is het inmiddels over bekende Baycom programma voor de PC. Dit is geschreven door de makers van Digicom en omdat vrijwel dezelfde commando structuur wordt gehanteerd, is de overgang van een Commodore 64 betrekkelijk eenvoudig.

Baycom waar inmiddels al weer enkele updates van zijn gemaakt, is in Nederlands vertaald door ondermeer PA3AKK. Ook is een handige handleiding in het Nederlands verschenen die het werken ermee een stuk eenvoudiger maakt. Het programma is vrij van rechten en mag zonder winstoogmerk verspreid worden voor amateur gebruik, mits het programma niet gewijzigd wordt. Er zijn verschillende mogelijkheden om vertaalslag van de PC naar zender mogelijk te maken. Het kan met een Baycom modem tot en met een geavanceerde TNC terminal node controller. Maar nu eerst het werken met een Baycom modem. Dit apparaat kan uiteraard kant en klaar worden gekocht, Maar het is betrekkelijk eenvoudig zelf te maken. Zelf bouwen is uiteraard aan te bevelen. Je krijgt daardoor beter inzicht in de werking ervan. Naast Baycom zijn er ook veel andere packet programma's in omloop verschillende daarvan zijn vrij van rechten maar er zijn er ook waarvoor betaald moet worden.

Een programma wil ik wel even noemen en dat is het Duitse packet programma TOP, later opvolger Xpacket. Dit programma onderscheid zich van andere programma's omdat er rekening is gehouden met visueel gehandicapten. In spraak wordt namelijk aangegeven met wie je verbinding krijgt. Naast de voor visueel gehandicapten in omloop zijnde speciale programma's om te computer tekst hoorbaar en/of leesbaar te maken, is dit een goede mogelijkheid deel te nemen aan amateur of packet verkeer. Voor de gehoor en spraak gestoorde gehandicapten is het zeer belangrijk facet van de hobby. Enkele maanden geleden is er in Vakantieoord Dennenheul te Ermelo een reunie geweest voor de gehandicapte zendamateurs van de VERON. Tijdens deze gelegenheid heeft deze groep amateurs de mogelijk gehad om met packet aan de slag te gaan. Dit werd door hen als zeer positief ervaren.

DIT IS EEN WAARSCHUWING VOOR AUTEURSRECHTELIJK BESCHERMD MATERIAAL

Elke herverdeling, wijziging, of commercieel gebruik van onze downloads zijn verboden, en beschermd door de Amerikaanse en Internationale Auteursrechten. Deel geen van onze afbeeldingen, software, bestanden en downloads op uw eigen website of of andere websites zonder schriftelijke toestemming van de webmaster. Alle afbeeldingen, software, bestanden en downloads van deze website zijn alleen bedoelt voor het persoonlijk gebruik. Zakelijk gebruik is strikt verboden zonder schriftelijke toestemming van de webmaster.

DE WERELD VAN DE GRATIS PACKET RADIO SOFTWARE AMSTERDAM IN NEDERLANDwww.alwaysfree.nl - Web Reputation
Get Now 500 Free Backlinks With Ping And Automatic Creation.

GET NOW 500 FREE BACKLINKS WITH PING AND AUTOMATIC CREATION.
Do you need targeted visitors, get now 200 free visitors.

NEED TARGETED VISITORS TO YOUR WEBSITE, GET 200 FREE VISITORS
2 GB Storage That You Get At Free Web Hosting From www.hostinger.co.uk

FREE WEBSITE HOSTING IN UK WITH PHP AND MYSQL, WEBSITE BUILDER, NO ADS
Submit Here Your Website To The Web's Top 50 From Search Engines for Free

SUBMIT YOUR WEBSITE TO THE TOP 50 OF THE BEST SEARCH ENGINES FOR FREE
The World of Free Packet Software in Amsterdam
The World of Free Packet Radio Software Amsterdam The Netherlands

The World of Free Packet Software in Amsterdam The Netherlands - All Rights Reserved