www.alwaysfree.nl - Meer Informatie over Packet en de Juiste Modulatie - Packet Modulatie
Gratis Website Contents De Gratis Wereld Van De Packet Radio Software Amsterdam in Nederland
 
Arrow HOMEPAGE
 
Arrow Apache
Arrow AX25
Arrow Begin
Arrow Codes
Arrow FTP
Arrow Hardware
Arrow Modes
Arrows DE JUISTE MODULATIE
Arrow Monitoren
Arrow Netrom
Arrow Ontstaan
Arrow Packet
Arrow Sound Test
Arrow TCP en IP
Arrow Verbindingen
Arrow Werking
Arrow Webmaster

http://www.webceo.com
www.webceo.comActieve Zoek Resultaten
Actieve Zoek ResultatenKlik hier en Stem op onze gratis web site
KLIK HIER EN STEM VOOR
ONZE GRATIS WEB SITEPowered By UPC Fiber Power - Download Speed 200 MB en Upload Speed 10 MB
POWERED BY UPC FIBER POWER
DOWNLOAD SPEED 200 MB
UPLOAD SPEED 10 MB


Voor Webhosting en Domeinnamen
Webhosting en Domeinnamen
http://www.domeinbalie.nlBEKIJK DE MOOISTE KUNST


DE WERELD VAN GRATIS PACKET RADIO SOFTWARE IN AMSTERDAM

MEER INFORMATIE OVER PACKET EN DE JUISTE MODULATIEAls onervaren beginneling kom je met packet radio natuurlijk veel problemen tegen. In de eerste instantie denk je dan dat zal wel aan mijn apparatuur liggen. Gaandeweg ontdek je echter dat dat niet altijd het geval behoeft te zijn. Al experimenterend leer je natuurlijk het een en ander. Als ik mijn oor op diverse packet frequenties te luisteren leg dan valt het mij op dat heel veel packet stations hard tot keihard moduleren, anderen zijn wat minder luid en slechts enkelen klinken aanzienlijk zachter. Als ik in een geschatte verhouding weergeef is dat ongeveer 80% hard tot keihard, 15% minder luid en 5% zacht. Dit roept de vraag op waarom die grote verschillen ? Om hier op een antwoordt te vinden, ben ik tijdens verbindingen gaan experimenteren met de modulatie output van mijn packet modem. Daarbij bleek dat ik bij een te luide afstelling van mijn modulatie van het tegen station nog al wat rejects toegezonden kreeg. Draaide ik de modulatie zover terug dat deze nog juist hoorbaar was dan had ik met diverse niet alle packet stations nog een goede data overdracht.

De beste afstelling zit dus daar tussenin. De modulatie in de modulator van een tranceiver bevindt zich over het algemeen een schakeling die de frequentie zwaai begrenst. Als er te veel signaal vanuit het packet odem of de tnc aangeboden wordt, zal deze schakeling zijn werk doen. Dat is echter niet altijd zonder gevolgen. Het audio wordt niet meer lineair en onvervormd door gelaten. In het gunstige geval treedt er enige compressie op. Vaak echter ontstaat er vervorming waar door de data verminkt kan over komen gevolg het verminkte packet wordt geweigerd omdat de checksum niet klopt en de data zal moet opnieuw uitgezonden moeten worden. Dit geeft een eextra bezetting van de gebruikte frequentie die voorkomen had kunnen worden bij een goede afstelling aan de zend zijde van de verbinding. Zonde van de zend tijd in het toch al drukke packet radio verkeer. De REJ = rejects kunnen ook ontstaan door de grote verkeers drukte op de packet radio frequenties waardoor signalen met elkaar botsen.

Na mijn experimenten behoor ik nu tot de 5% groep en ben ik tot de volgende redenering gekomen 1,5 KHz Zwaai of meer is beslist niet nodig. Een frequentie zwaai van 3 KHz is ruim voldoende. Bovendien zal iemand die over de frequentie draait niet geconfronteerd worden met een hoop herrie op de packet radio frequenties maar daar slechts een beschaafd klinkend onvervormd signaal aantreffen. Een goede public relations voor packet radio. Het reduceren als het zendende station de modulatie reduceert, bestaat de kans dat het ontvangende station te weinig signaal krijgt. In dit geval ligt de oplossing bij het onvangende station. Daar zal het modem toegevoegde audio verhoogd moeten worden. Wanneer een zendend station het signaal verminkt, is daar door het ontvangende station geen verbetering in aan te brengen. Daarom moet het uitgezonden signaal zo zuiver mogelijk zijn. Zorg voor mogelijkheid dat je je eigen signaal met behulp van een ontvanger kunt afluisteren of laat een ander station jouw signaal beluisteren.

Zelf afluisteren met een Tweede Ontvanger zonder Antenne heeft de voorkeur. Maak een lange Packet Uitzending door bijvoorbeeld een aantal berichten naar een Tegen Station te Zenden. Je bent dus het Station van Verzending. Draai in het Modem of TNC de Audio Output zover terug dat op de Ontvanger duidelijk Hoorbaar is dat de Modulatie Zwakker wordt. Noteer deze stand. Luister nu goed naar de Achtergrondruis op het Signaal. Probeer deze Ruis weg te draaien door de Audio Output van Modem of TNC verder terug te draaien. Zodra de Ruis is Weggedraaid is het punt bereikt waarbij de vervorming minimaal is en er een Beschaafd Gemoduleerd Packet Signaal Overblijft. De onder 4 gevonden instellengen mag niet hoger zijn dan onder 3 gevonden waarde. Het signaal klinkt nu op het gehoor zachter. De rafeligheid en daarmee de vervorming is verdwenen. De zwaai is dan ongeveer 3 KHz. Zorg ook dat er niet meer Signaal vanuit het Ontvangst deel van de Tranceiver naar het Modem gaat dan strikt noodzakelijk.

Hanteer hierbij als criterium dat het Packet Radio Station met het zwakste audio nog juist goed Gedetecteerd moet worden. Meer Audio naar Modem of TNC is niet nodig en kan alleen maar aanleiding zijn tot het vast lopen van Data in de Ingangs Versterker van het Modem of TNC en daarmee dus voor Verminkingen van data zorgen, iets dat we zojuist aan de Zender zijde hebben weten te voorkomen. Kies zo mogelijk een Uitgang van de Tranceiver die niet beinvloedt wordt door de Volume Potmeter. Is deze niet aanwezig tap dan het Audio naar het Modem via een weerstand van 10 Kohm af van de Signaal Zijde van de Volume Potmeter. Het kan nodig zijn dat de Ingang van Het Modem iets Gewijzigd moet worden. Als het Modem op deze wijze aangesloten wordt, mag het Audio uit de Luidspreker van de Tranceiver niet noemens waardig terug vallen. Mocht dat wel het geval zijn dan een weerstand met een een hogere waarde dan 10 kohm toepassen. In het Baycom Modem wordt de weerstand van 100 Ohm die de Audio Input met Massa Verbindt Verwijderd.

Ik wil nogmaals vermelden dat dit mijn ervaringen zijn met 1200 baud. Bij deze baud rate is het niet nodig om de zenders en ontvangers te modificeren. Dat zal dan ook reden zijn dat dat velen voorlopig nog wel op 1200 baud zullen blijven gebruiken. Moet er toch gemodificeerd worden dan lijkt het mij dat dit dan ook maar meteen goed moet gebeuren zodat de overdracht capaciteit aanzienlijk toeneemt. Ik denk daarbij dan aan de maximale mogelijke baudrate welke afhankelijk van de gebruikte apparatuur voor zover mijn informatie strekt 4800 baud of 9600 baud is.
DIT IS EEN WAARSCHUWING VOOR AUTEURSRECHTELIJK BESCHERMD MATERIAAL

Elke herverdeling, wijziging, of commercieel gebruik van onze downloads zijn verboden, en beschermd door de Amerikaanse en Internationale Auteursrechten. Deel geen van onze afbeeldingen, software, bestanden en downloads op uw eigen website of of andere websites zonder schriftelijke toestemming van de webmaster. Alle afbeeldingen, software, bestanden en downloads van deze website zijn alleen bedoelt voor het persoonlijk gebruik. Zakelijk gebruik is strikt verboden zonder schriftelijke toestemming van de webmaster.

DE WERELD VAN DE GRATIS PACKET RADIO SOFTWARE AMSTERDAM IN NEDERLAND

Het Weer in Amsterdam, Nederland
Het Weer in Amsterdam

Statistieken


Google PageRank


http://www.intelseek.com
www.intelseek.com
Klik Hier en Stem Voor Onze Website in De Top 100
ALS U HIER KLIKT KUNT U STEMMMEN VOOR ONZE GRATIS SITE IN DE TOP 100 LIJST
WebCEO - Het Beste Gratis Software Pakket Om Zelf Uw Eigen Website Te Promoten
EEN TOP RANKING, HOE ? KLIK DAN HIER EN DOWNLOAD WEB CEO GEHEEL GRATIS
Verzend uw website gratis naar de top 50 van beste zoek machines
VERZEND UW WEBSITE OOK GRATIS NAAR DE TOP 50 VAN DE BESTE ZOEK MACHINES

DE ALEXA BANNER, DE BANNER GEEFT DE STATISTIEKEN WEER VAN DEZE SITE
de wereld van de gratis packet radio software amsterdam
De Wereld Van De Gratis Packet Radio Software in Amsterdam

De Wereld Van De Gratis Packet Radio Software Amsterdam in Nederland - Alle Rechten Voorbehouden