www.alwaysfree.nl - Meer Informatie Over Packet Radio en de Netrom Nodes - De Netrom Nodes
Gratis Website Contents De Wereld van de Packet Radio Software in Amsterdam
 
Arrow HOMEPAGE
 
Arrow Apache
Arrow AX25
Arrow Begin
Arrow Codes
Arrow FTP
Arrow Hardware
Arrow Modes
Arrow Modulatie
Arrow Monitoren
Arrows NETROM NODES
Arrow Ontstaan
Arrow Packet
Arrow Sound Test
Arrow TCP en IP
Arrow Verbindingen
Arrow Werking
Arrow Webmaster

http://www.webceo.com
www.webceo.comActieve Zoek Resultaten
Actieve Zoek ResultatenKlik hier en Stem op onze gratis web site
KLIK HIER EN STEM VOOR
ONZE GRATIS WEB SITEPowered By UPC Fiber Power - Download Speed 200 MB en Upload Speed 10 MB
POWERED BY UPC FIBER POWER
DOWNLOAD SPEED 200 MB
UPLOAD SPEED 10 MB


Voor Webhosting en Domeinnamen
Webhosting en Domeinnamen
http://www.domeinbalie.nlBEKIJK DE MOOISTE KUNST


DE WERELD VAN GRATIS PACKET RADIO SOFTWARE IN AMSTERDAM

MEER INFORMATIE OVER PACKET RADIO EN DE NETROM NODESPACKET RADIO EN DE NETROM NODES

De NetRom is de eenvoudigste manier om tot een automatisch draadloos netwerk te komen. Het principe werkt als volgt Station A een NetRom node meldt regelmatig, dat hij aanwezig is aan alle andere NetRom nodes, en zendt gelijk uit, wie hij allemaal kan bereiken via NetRom. Dit wordt ontvangen door NetRom node B die nu weet, wie hij kan bereiken via station A en B geeft dit weer verder door aan bijvoorbeeld station C enz. Om altijd de kortste route te weten, wordt er een getal aan toegevoegd, dat een indicatie is voor de kwaliteit. Bij normale verbindingen is de maximale kwaliteit 192. Dit is de kwaliteit van een direct gehoord station. Zit er een node tussen, dan wordt de kwaliteit 75% van 192 = 144. Bij de volgende node wordt dit dan 75% van 144 = 108. De meeste nodes accepteren geen nodes, met een kwaliteit lager dan 50, zodat het niet een eindloze lijst wordt. Van sommige verbindingen kan de kwaliteit meer zijn dan 192, door dat er bijvoorbeeld een aparte link is op 23 cm, die maar door 2 stations gebruikt wordt en dus sneller is, maar ook wanneer er gebruikt wordt gemaakt van een snellere link tot 9600 Baud in Nederland.

Met de NetRom kunnen we de roepnaam van het station gebruiken, maar ook de alias van het station. Gewone amateurs gebruiken als alias #TCPIP omdat zij niet altijd de spullen aan hebben staan. Bij de speciale stations, met een bijzondere toestemming (BT) van de HDTP, om 24 uur per dag een onbemand station aan te laten staan, zien we enig verband in de alias van de NetRom node. In Nederland gebruiken we meestal een PTT afkorting van de plaats waar het station is opgesteld. Een station in Hoek van Holland gebruikt dan bijvoorbeeld HVH. Een station in Rotterdam gebruikt dan RTD Een aantal NetRom nodes heeft echter geen computer, maar bestaat alleen uit een TNC met speciale software TheNet en 32kb ram. U begrijpt, die 32k zijn snel vol, daarom dient iedereen die geen speciale machtiging heeft geen PI8 roepnaam als NetRom alias #TCPIP te gebruiken, deze worden dan niet doorgegeven aan andere nodes, waardoor de node lijst niet te groot wordt.

Met dank aan Klaas de PE1OAP uit Apeldoorn.


DIT IS EEN WAARSCHUWING VOOR AUTEURSRECHTELIJK BESCHERMD MATERIAAL

Elke herverdeling, wijziging, of commercieel gebruik van onze downloads zijn verboden, en beschermd door de Amerikaanse en Internationale Auteursrechten. Deel geen van onze afbeeldingen, software, bestanden en downloads op uw eigen website of of andere websites zonder schriftelijke toestemming van de webmaster. Alle afbeeldingen, software, bestanden en downloads van deze website zijn alleen bedoelt voor het persoonlijk gebruik. Zakelijk gebruik is strikt verboden zonder schriftelijke toestemming van de webmaster.

DE WERELD VAN DE GRATIS PACKET RADIO SOFTWARE AMSTERDAM IN NEDERLAND

Het Weer in Amsterdam, Nederland
Het Weer in Amsterdam
www.alwaysfree.nl - Web ReputationDo not trust stereotypes about free web hosting anymore. Hostinger is different. We provide reliable and feature rich hosting with fanatic user support! Our service uptime is 99.9%, thanks to the cloud computing technology we utilize.

FREE WEBSITE HOSTING IN UK WITH PHP AND MYSQL, WEBSITE BUILDER, NO ADS
Submit Here Your Website To The Web's Top 50 From Search Engines for Free

SUBMIT YOUR WEBSITE FOR FREE TO THE TOP 50 OF THE BEST SEARCH ENGINES
de wereld van de gratis packet radio software amsterdam
De Wereld Van De Gratis Packet Radio Software in Amsterdam

De Wereld Van De Gratis Packet Radio Software Amsterdam in Nederland - Alle Rechten Voorbehouden